Portfolioen i slipstrømmen af et nyt evalueringsparadigme - Qvortrup, Ane (CEPRA-striben, 2013)
Gennem de seneste to årtier har uddannelsessystemet været vidne til et øget fokus på og nye krav knyttet til et skifte fra summativ, produktorienteret evaluering til formativ, procesorienteret evaluering. Skiftet er blevet beskrevet som uddannelsessystemets løsning på et misforhold mellem eksisterende evalueringspraksisser og forventninger til samfundsmæssige behov.